шаблоны сайтов
Бесплатные dle шаблоны.
Качайте шаблоны dle бесплатно с сайта.

26 листопада воєнізований газорятувальний загін (ВГРЗ) відзначає свій 45-річний ювілей. З часу введення в дію перших виробничих потужностей і донині газорятівники ВГРЗ цілодобово перебувають на варті безпеки підприємства ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM.

Основним завданням воєнізованого газорятувального загону є порятунок людей у випадку аварійних ситуацій, надання першої долікарської допомоги, а також участь у ліквідації наслідків аварій. Значна частинаповсякденної праці колективу спрямована на запобігання загазованості та отруєнь під час проведення поточних та капітальних ремонтних робіт, контроль за проведенням газонебезпечних робіт. Іншими словами кажучи, газорятівники ВГРЗ є постійними супутниками технологічних процесів підприємства.

Все почалося у 1968 році, коли згідно з наказом по Рівненському заводу азотних добрив була створена газорятувальна дружина в цеху амводи.

«На перших порах газорятівники розташовувалися в адміністративному корпусі цеху аміаку-1. Чергове відділення тоді складалося всього лише з чотирьох чоловік, а на оперативні виїзди виїжджали легковим автомобілем, який свого часу використовувався як карета невідкладної допомоги», – розповів командир ВГРЗ Олег Леонідович Меламед.

Колектив загону складається із 49 чоловік.Оперативний склад ВГРЗ – це інструктори з профілактики та газорятувальний взвод на чолі з командиром  взводу та його заступником. Окрім того, у загоні працює технік, який обслуговує спорядження та газозахисну апаратуру оперативного складу.

Нині газорятувальний взвод включає в себе п’ять відділень: чотири чергових, тобто, цілодобових, та одне – денне. Денне відділення створене спеціально для обслуговування газонебезпечних робіт на підприємстві, цілодобові ж, окрім чергування, здійснюють ще й профілактичні обстеження у вечірні та нічні години. У кожному відділенні чергує по 7 працівників: 5 газорятівників, оперативний черговий та водій оперативного автомобіля.

Важливу частину роботи у підрозділі виконують інструкториз профілактики. Вони постійно здійснюють профілактичні обстеження у вибухонебезпечних цехах та допускають працівників до проведення газонебезпечних робіт.

«Нашу роботу умовно можна поділити на два етапи. Перше – це постійна готовність оперативного складу до кваліфікованих дій у випадку аварії, що досягається тренувальними навчаннями, а також профілактична робота у всіх структурних підрозділах. Профілактика – це надзвичайно важлива частина повсякденної роботи ВГРЗ, яку виконують інструктори», – розповів Володимир Вашай, заступник командира ВГРЗ.

Робота оперативного складуспецифічна тим, що передбачає необхідність постійногопрофесійного вдосконалення,  тому графік навчання кожного газорятівника досить насичений. Практично двічі на тиждень для газорятівників проводяться навчальні тренування згідно з ПЛАС (планом ліквідації аварійних ситуацій) у різних підрозділах підприємства. На тренувальних навчаннях відпрацьовується система дій та взаємодії ВГРЗ з іншими оперативними службами на випадок аварії. Окрім внутрішньої тактико-технічної підготовки, працівники оперативного складу раз на три роки проходять курси підвищення кваліфікації. Приємно, що під час перевірки готовності до дій сил та засобів підприємства на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, яка проводилася на «Рівнеазоті» в минулому місяці, ВГРЗ разом із іншими задіяними службами спрацювали на «відмінно».

Вітаємо колектив воєнізованого газорятувального загону з ювілеєм!

Бажаємо всім вам, шановні працівники воєнізованого рятувального загону, міцного здоров’я, матеріального достатку та родинного благополуччя. Нехай у вашій нелегкій праці, яка вимагає готовності до самопожертви, рішучості в екстремальних ситуаціях, серйозної професійної підготовки та високих моральних якостей, вам доводиться виїжджати лише на навчальну тривогу.

Світлана Доброродова

раскрутка сайтов в Санкт-Петербурге.
Бесплатные joomla шаблоны.
фильмы онлайн в hd качестве.
  • Інші новини

ПОНАД 1,3 МІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ ВИТРАТИТЬ ПАТ «РІВНЕАЗОТ» ...

лют. 26 2015

ПАТ «Рівнеазот», яке входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF) у ...

Детальніше...

ЗА 2 ТИЖНЯ ЛИСТОПАДА «РІВНЕАЗОТ» ВИРОБИВ 32,14 ТИС. ...

лист. 17 2021

      17 листопада 2021 року. Рівне. Україна – З 1 по 16 листопада 2021 року ...

Детальніше...

ВОЄНІЗОВАНОМУ ГАЗОРЯТУВАЛЬНОМУ ЗАГОНУ – 45 РОКІВ

груд. 18 2013

26 листопада воєнізований газорятувальний загін (ВГРЗ) відзначає свій 45-річний ювілей. З часу ...

Детальніше...

НА ПАТ «РІВНЕАЗОТ» OSTCHEM ЗАТВЕРДЖЕНО КОДЕКС ...

квіт. 01 2016

  ПАТ «Рівнеазот», яке входить до OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF по ...

Детальніше...
Персональний сайт Дмитра Фірташа Group DF
Scroll to top