шаблоны сайтов
Бесплатные dle шаблоны.
Качайте шаблоны dle бесплатно с сайта.

 

28 липня 2016 року Голова Правління ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM Михайло Заблуда зустрівся із журналістами рівненських ЗМІ. Очільник підприємства говорив про стан справ «Рівнеазоту» на сьогоднішній день.

Роботу прес-конференції побудували у формі «питання-відповідь», аби журналісти ЗМІ отримали зрозумілу та об’єктивну інформацію про нинішню діяльність підприємства. Найбільше питань було з приводу вимушеного зниження планових навантажень, консервацію адипінового виробництва та оплату праці робітників.

Голова Правління повідомив, що, наразі, працівники «Рівнеазоту» заробітну плату отримують по мірі надходження коштів: «Ми маємо тимчасові труднощі з виплатою заробітної плати працівникам – на то є свої об’єктивні причини і ми не відмовляємося від них. Є розуміння як працівників підприємства, так і профспілки відносно тимчасової затримки по заробітній платі,  враховуючи те, що підприємство не випускає продукцію більше чотирьох місяців»сказав Заблуда. Та навіть незважаючи на це, підприємство продовжує виконувати взяті на себе соціальні зобов’язання. Зокрема у минулому місяці, фонд заробітної плати підприємства становив понад 23 мільйони гривень, з яких 7 мільйонів «Рівнеазот» сплатив у вигляді податків державі.

Михайло Заблуда спростував чутки про масове скорочення працівників на підприємстві та наголосив, що під реорганізацію кадрів  потрапила лише частина персоналу адипінового виробництва: «28 травня 2012 року ми призупинили виробництво адипінової кислоти з огляду на несприятливу кон’юнктуру ринку. Тоді собівартість продукції суттєво перевищувала ціну на готову продукцію. Незважаючи на це ми понад чотири роки своєчасно виплачували зарплату усім працівникам адипінового виробництва. На жаль, із часом ситуація на ринку не змінилася, тому ми прийняли непросте рішення поставити виробництво адипінової кислоти на консервацію»роз’яснив Михайло Васильович. – «На сьогодні частина працівників виробництва (а це 51%) працевлаштована в інших цехах. Шкода, але 46 наших спеціалістів відмовились від альтернативних пропозицій по роботі».

Відповідаючи на питання журналістів, Михайло Васильович окреслив основні умови за яких підприємство зможе швидко та ефективно відновити свою роботу. Насамперед це підтримка з боку держави, зокрема максимально вигідні умови для реалізації міндобрив на внутрішньому ринку, міжнародні домовленості про експорт продукції за кордон та створення оптимальних умов для закупівлі основної сировини для виробництва міндобрив – природнього газу.

Голова правління відзначив, що на сьогоднішній день український ринок міндобрив заполонила російська продукція, доля якої становить приблизно 70 % від загального обсягу. Поява дешевших російських товарів призвела до того, що вартість готової продукції для українського виробника стала нижчою за її собівартість, а виробництво збитковим. Втім, очільник ПАТ «Рівнеазот» висловив надію, що незабаром ситуація на ринку зміниться через ріст попиту на міндобрива перед осінньою посівною і підприємство зможе відновити свою роботу найближчим часом: «Наразі, завдання нашого підприємства полягає в тому, щоб добросовісно та якісно почати виконувати свою роботу, а саме - забезпечувати аграріїв мінеральними добривами, - резюмував Голова Правління  ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM  Михайло Заблуда й наголосив, що збереження колективу хіміків було і є пріоритетним завданням адміністрації підприємства.

Також представникам ЗМІ організували екскурсію підприємством, аби детальніше пояснити процес виробництва хімічних добрив та продемонструвати готовність виробничих цехів до роботи. У ході оглядової екскурсії журналісти відвідали цехи Аміаку-2 та неконцентрованої азотної кислоти (НАК) і отримали змогу на власні очі побачити та оцінити виробничі потужності хімічного гіганта.

Світлана МЕЛЬНИК

раскрутка сайтов в Санкт-Петербурге.
Бесплатные joomla шаблоны.
фильмы онлайн в hd качестве.
  • Інші новини

НА ПАТ «РІВНЕАЗОТ» OSTCHEM ЗАВЕРШУЮТЬ КАПРЕМОНТИ У ...

серп. 23 2016

  На  ПАТ «Рівнеазот», яке входить до OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії ...

Детальніше...

ПАТ «РІВНЕАЗОТ» ПРИВІТАВ ДІТЕЙ РІВНЕНСЬКОГО БУДИНКУ ...

груд. 24 2013

Упродовж останніх десяти років гарною традицією є візити з подарунками представників ПАТ ...

Детальніше...

ПРИВІТАННЯ ЗІ СВЯТАМИ ГЕНЕРАЛЬНОГО ДИРЕКТОРА OSTCHEM ...

груд. 29 2015

 

Детальніше...

За 9 місяців 2020 року «РІВНЕАЗОТ» випустив 641,5 ...

жовт. 30 2020

  30 жовтня 2020 року. Рівне. Україна. – За результатами роботи9 місяців 2020 року, ПрАТ ...

Детальніше...
Персональний сайт Дмитра Фірташа Group DF
Scroll to top