шаблоны сайтов
Бесплатные dle шаблоны.
Качайте шаблоны dle бесплатно с сайта.

 

На підприємстві ПАТ «РІВНЕАЗОТ» OSTCHEM спеціалісти служби цивільного захисту підготували нову спеціальну навчальну програму, яка підвищить рівень захисту виробничого персоналу, населення і територій у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Програма розроблена відповідно до Кодексу цивільного захисту України та постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року. Вона поділена на дві частини (теоретичну і практичну) та передбачає кілька рівнів підготовки працівників.

Зокрема, документ, підготовлений фахівцями служби цивільного захисту підприємства, визначає зміст і обсяги навчання та форми контролю знань працівників щодо дій у надзвичайних ситуаціях. У службі цивільного захисту кажуть, що програма покликана реалізувати одне з найголовніших завдань у сфері діяльності цивільного захисту на 2017 рік, а саме ‒  підвищення рівня захисту виробничого персоналу, населення і територій у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Відтак, у кожному структурному підрозділі підприємства створені навчальні групи з цивільного захисту, навчання в яких триватиме з 16 лютого по 23 листопада 2017 року. Заняття проводитимуться у робочий час кожний третій четвер місяця з 13:00 до 15:00 години. Також, у програмі передбачені години для самостійного вивчення теоретичного матеріалу та консультацій з керівниками навчальних груп або ж іншими кваліфікованими фахівцями.

‒ У ході підготовки програми ми розділили її на теоретичну та практичну складові, ‒ розповідає начальник служби цивільного захисту ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM Валерій Юдін. ‒ Практичній підготовці ми вирішили приділити більше уваги, аніж курсовому навчанню. Відтак, і кількість годин відведених для спеціальних об’єктових навчань та тренувань майже вдвічі перевищує кількість годин на теоретичні заняття (14 проти 8). Також, Валерій Вікторович додав, що для різних категорій працівників програма відрізнятиметься. Виняток становитимуть фахівці спеціалізованих служб та формувань цивільного захисту ‒ для них був розроблений розширений варіант навчальної програми.

Після закінчення теоретичних занять на всіх учасників навчальних груп чекатиме перевірка знань. Згідно із положеннями Програми працівники повинні знати основні небезпечні виробничі фактори та шкідливі речовини, які використовуються, зберігаються та транспортуються на виробництві; вимоги  керівних документів з питань запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій; правила поведінки в зоні надзвичайної ситуації, а також правила безпеки при виконанні робіт щодо її локалізації та ліквідації; обов’язки у складі формування цивільного захисту.

За результатами навчання працівники повинні вміти виконувати заходи з ліквідації аварійних ситуацій на робочому місці, виробничій ділянці, цеху тощо; оперативно діяти у складі формування цивільного захисту; застосовувати табельну техніку, майно та механізми при проведенні рятувальних та інших невідкладних робіт; користуватися засобами захисту від вражаючих чинників, що становлять небезпеку на об’єкті підвищеної небезпеки; здійснювати заходи, що передбачені планом евакуації працівників. Про результати впровадження навчальної програми на підприємстві буде відомо наприкінці року. Саме в грудні 2017 року спеціалісти служби цивільного захисту підведуть підсумки навчання та сформують план заходів на наступний рік.

раскрутка сайтов в Санкт-Петербурге.
Бесплатные joomla шаблоны.
фильмы онлайн в hd качестве.
  • Інші новини

ПАТ «РІВНЕАЗОТ» ТА НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ВОДНОГО ...

бер. 24 2014

ПАТ «Рівнеазот», яке входить до OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), та ...

Детальніше...

ОРГАНИ ДЕРЖКОНТРОЛЮ ПРОВЕЛИ КОМПЛЕКСНУ ПЕРЕВІРКУ НА ...

серп. 29 2016

  На ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії ...

Детальніше...

НА ПАТ «РІВНЕАЗОТ» ПІДВЕЛИ ПІДСУМКИ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ

лют. 06 2017

  Результати щорічної інвентаризації майна розглянули на засіданні спеціальної комісії ...

Детальніше...

ПРИВІТАННЯ ГОЛОВИ ПРАВЛІННЯ ПАТ "РІВНЕАЗОТ" OSTCHEM ...

серп. 23 2016

 

Детальніше...
Персональний сайт Дмитра Фірташа Group DF
Scroll to top