шаблоны сайтов
Бесплатные dle шаблоны.
Качайте шаблоны dle бесплатно с сайта.

Будівництво установки виділення водню проходить у рамках реалізації інвестиційного плану підприємства затвердженого холдингом OSTCHEM. Усі будівельно-монтажні роботи планується завершити до кінця осені. Пуско-налагоджувальні роботи припадуть на кінець 2013 – початок 2014 року.

«Впровадження цього інвестиційного проекту у першу чергу дозволить щорічно додатково випускати 13 тис. тон аміаку, або ж дозволить значно зекономити споживання природного газу, який є сировиною для випуску аміаку», – розповідає Михайло Заблуда, Голова правління ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM.

Технологія виробництва аміаку потребує відділення частини газу (продувний газ) для запобігання накопичення інертів у циклі синтезу. До цього, ці гази (50% яких складає водень) після процесу «відмивання» спалювалися у паро-котельному цеху. Для того, щоб ефективніше використовувати «побічний продукт» синтезу аміаку, підприємство будує установку з виділення водню. Ця установка дозволить розділити газову суміш, виділити водень, очистити його (ступінь очищення – 99%), інші непродифундовані гази направити у паро-котельний цех для спалювання (отримання пари і тепла), а чистий водень направити для подальшого його використання у виробництві.

За умов повного навантаження установка зможе випускати 5,5 тис. метрів кубічних водню на годину.

Цей водень буде використовуватися для гідрування бензолу у цеху АК-1 при виробництві адипінової кислоти. Також, водень буде повертатися у цех аміаку-2 для формування газової суміші, необхідної для синтезу аміаку.

«Будівництво установки виділення водню дозволить покращити стабільність підприємства, ми суттєво знизимо виробничі ризики. Запуск цієї установки дозволить нам реалізувати одну з основних цілей усіх підприємств холдингу – зменшення енергетичних витрат та витратних коефіцієнтів на одиницю продукції», – каже Олександр Халін, генеральний директор OSTCHEM.

раскрутка сайтов в Санкт-Петербурге.
Бесплатные joomla шаблоны.
фильмы онлайн в hd качестве.
  • Інші новини

ВИРОБНИЦТВУ АМСЕЛІТРИ ЗИМА НЕ ЗАВАДИТЬ

груд. 18 2013

4-5 грудня у цеху аміачної селітри (АС) ПАТ «Рівнеазот» (входить до холдингу OSTCHEM, який об’єднує ...

Детальніше...

ВОЄНІЗОВАНОМУ ГАЗОРЯТУВАЛЬНОМУ ЗАГОНУ – 45 РОКІВ

груд. 18 2013

26 листопада воєнізований газорятувальний загін (ВГРЗ) відзначає свій 45-річний ювілей. З часу ...

Детальніше...

За 8 місяців 2020 року «РІВНЕАЗОТ» випустив 540,2 тис ...

вер. 29 2020

  28вересня 2020 року. Рівне. Україна. – За результатами роботи 8 місяців 2020 року, ...

Детальніше...

ПРИВІТАННЯ ЗІ СВЯТАМИ ГЕНЕРАЛЬНОГО ДИРЕКТОРА OSTCHEM ...

серп. 23 2016

 

Детальніше...
Персональний сайт Дмитра Фірташа Group DF
Scroll to top