7 медичних закладів Рівненської області забезпечені медичним киснем, який рятує життя тисяч хворих

19 квітня 2021року. Рівне. Україна ПрАТ «Рівнеазот», що входить в групу підприємств азотного бізнесу Group DF, за час пандемії COVID-19 безкоштовно відвантажив медичним закладам Рівенської області 880 балонів з медичним киснем (близько 5280 м3).

Допомогу від підприємства отримало сім медичних закладів області: Рівненська обласна лікарня, Центральна міська лікарня, Рівненська міська поліклініка №2, а також районні поліклініки Дубна, Здолбунова, Клеваня та Острога.

Довідково. Рівненська область входить до помаранчевої зони карантину. В Рівненській області зафіксовано 65 284 випадки захворювання на коронавірусну хворобу. Одужало 55 553 жителів області. Згідно з даними закладів охорони здоров'я щодо забезпеченості ліжок киснем в області функціонує 1667 ліжок з підведеним киснем. Наразі 719 хворих та хворих з підозрою на COVID-19 підключені до кисню.

«У 2020 та 2021 році допомога медицині стала ключовим напрямком допомоги «Рівнеазоту» місту та області. Ми ефективно співпрацюємо з керівником області та мером міста, постійно на зв’язку з місцевими органами з управління охорони здоров’я. Переконані, що в такій ситуації, яка склалась, влада та бізнес повинні об'єднуватися та швидко знаходити рішення, які допомагають рятувати життя. Бізнес має допомагати регіонам присутності, допомагати громадам та людям. Наразі ми можемо говорити про певний результат. Медичні заклади регіону, з якими ми співпрацюємо, повністю забезпечено киснем. Ми продовжуємо надавати цю допомогу»,– наголосив Голова Правління ПрАТ «Рівнеазот» Михайло Заблуда.

Виробництво та відвантаження кисню проводиться безпосередньо лікувальним закладам з дотриманням правил безпеки. Кисень, який виробляється на «Рівнеазоті» відповідає вимогам до медичного кисню.

«Рівнеазот» систематично надає допомогу нашій лікарні. Зараз допомога надається не лише коштами, а й обладнанням, різними матеріалами та послугами. При виникненні у лікарні проблем з забезпеченням пацієнтів киснем, ми звернулися за допомогою до «Рівнеазоту». Підприємство швидко відреагувало – вони не тільки надали балони з медичним киснем, але й допомогли  налагодити всю лікарняну систему забезпечення киснем. Реальні кроки з боку підприємства вже врятували багато життів. Дуже добре, що в місті є такі соціально відповідальні підприємства», – коментує заступник головного лікаря Центральної міської лікарні м.Рівне Ігор Дундюк.

З 2011 року «Рівнеазот» входить в холдинг OSTCHEM, який об'єднує азотні активи Group DF підприємця Дмитра Фірташа.

Всі підприємства GroupDF реалізують свої соціальні проєкти у трьох напрямках: допомога медицині, освіті та сприяння громадам у благоустрої міст та селищ.

У 2020-2021 роках найбільшим соціальним проєктом Групи стала допомога медикам у боротьбі з COVID-19. Допомога була надана 93 медичним установам і лабораторіям в 18 областях України. На проєкт підтримки медиків в боротьбі з COVID-19 підприємствами Group DF виділено понад 47,8 млн грн.

«В скрутний для країни період, соціальна роль великого бізнесу зросла. Підприємства Group DF, таке як «Рівнеазот», продовжують не тільки нарощувати суми сплачених податків, але збільшують масштаби соціальної допомоги. Позиція акціонера Групи не змінюється: соціально-відповідальний бізнес зобов'язаний допомагати жителям і місцевій владі. Ми системно впроваджуємо соціальні програми в регіонах, де працює наш бізнес. Ця допомога надається з урахуванням місцевих потреб»,– каже Олег Арестархов, керівник з корпоративних комунікацій GroupDF.

Довідково. Медичний кисень використовується не тільки для лікування від Covid-19, але й для хворих іншими хворобами легень та дихальних шляхів. За допомогою приладів штучної вентиляції легень та кисневих концентраторів можливе насичення крові пацієнтів та їх реабілітація. Для проведення таких процедур використовується газоподібний кисень в балонах, котрий постачається лікарням сторонніми організаціями.

#

ПрАТ «Рівнеазот» – одне з найбільших українських хімічних підприємств в Західній Україні, яке з 2011 р.

входить в азотний холдинг Ostchem («Сєвєродонецьке об’єднання Азот», Черкаський «Азот» і «Рівнеазот»)бізнесу Group DF.

Основний напрямокдіяльності підприємствавиробництво мінеральних азотних добрив. Також підприємство виробляє кисень технічний, рідкувуглекислоту та сухий лід.

Підприємство включає в себе цехи по виробництву: аміаку А-2 (проєктна потужність 1200 т/добу); аміаку водного технічного А-1 (проєктна потужність 1410 т/добу); азотної кислоти неконцентрованої НАК (проєктна потужність 2520 т/добу); аміачної селітри АС (проєктна потужність 1560 т/добу); вапняково-аміачної селітри СМД (проєктна потужність 1200 т/добу), діоксиду вуглецю скрапленого А-1 (проєктна потужність 18 т/добу); діоксиду вуглецю твердого А-1 (проєктна потужність 9 т/добу); азоту рідкого А-1 (проєктна потужність 1,08 т/добу); кисню технічного А-1 (проєктна потужність 3 т/добу).

Group DF– диверсифікована міжнародна група компаній, бізнес якої представлений у ряді країн Європи та Азії. Зокрема, Group DF – один з найбільших на території Східної Європи інвесторів у газорозподільчу, хімічну, титанову та портову галузі. Група також розвиває бізнесиу сферах сільського господарства, медіа. Засновник та власник Group DF – відомий український бізнесмен Дмитро Фірташ.

Контакти преслужби: Т+38 044 538 0320 ext. 608 | M +380 67 24 34 900 | E:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.;

СторінкаGroupDFв  Facebook