На ПАТ «Рівнеазот»,  яке входить в OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF) з метою створення безпечних умов праці, а також з метою  профілактики та запобігання нещасним випадкам, професійним захворюванням, аваріям та пожежам було виконано 115 комплексних заходів. У охорону праці на підприємстві OSTCHEM інвестував понад 10,5 млн грн.

Зважаючи на те, що виробництво мінеральних добрив є потенційно небезпечним, ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM вкладаємо значні кошти у заходи з охорони праці, аби забезпечити наших працівників якісними та безпечними умовами праці. Цьогоріч сума інвестицій склала понад 10,5 млн грн.

«Доходи, рентабельність підприємства, конкурентоздатність виробленої продукції не можуть стати причиною нехтування правилами безпеки на виробництві. Адже, як відомо, людина, її життя та здоров’я є найвищою цінністю. Ось тому ми і ставимо за  пріоритет питання охорони праці, інвестуючи в це значні кошти. У 2014 році ми витратили на охорону праці понад 4,61% від фонду оплати праці, що перевищує наявні норми у 9,2 рази», – прокоментував Голова правління ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM Михайло Заблуда.

У 2014 році ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM витратив понад 4,7 млн грн на придбання засобів індивідуального захисту та пошиття спецодягу.

На забезпечення працівників, які виконують роботи в умовах з підвищеною небезпекою, лікувально-профілактичним харчуванням та молоком підприємство виділило понад 2,2 млн грн. На території підприємства працює дві їдальні та два буфети. У структурних підрозділах влаштовані кімнати прийому їжі, які обладнані сучасною побутовою технікою.

Також близько 800 тис. грн «Рівнеазот» витратив на проведення медичних оглядів працівників та закупівлю необхідних медикаментів. Оздоровлення працівників проходить у закладах лікарняно-оздоровчого управління (ЛОУ) – поліклініці, здоровпункті та санаторію-профілакторію. Структурні підрозділи ЛОУ забезпечені новітнім медичним обладнанням.

Завдяки ефективному функціонуванню системи охорони праці та здоров’я на підприємстві у 2014 році знизився рівень захворюваності у порівнянні з 2013 роком. Так, у 2014 році було зафіксовано 2 278 випадків захворювання працівників, що на 506 менше у порівнянні з попереднім роком.

У 2014 році на ПАТ «Рівнеазот» OSTCHEM проведено навчання з питань охорони праці для 1200 працівників, зайнятих на роботах з підвищеною небезпекою. Навчено 466 робітників та 794 керівних працівників і фахівців. Окрім цього в структурних підрозділах підприємства організоване проведення щорічного спеціального навчання з питань охорони праці для робітників, які зайняті на роботах підвищеної небезпеки, а також тих, хто потребує професійного добору.